Falafel

image

Kikkererwten; heerlijk vind ik ze. Je kan ze op veel verschillende manieren gebruiken en er dus alle kanten mee op.
Voor falafel vind ik gedroogde kikkererwten het lekkerst. Je moet ze hiervoor wel een nacht weken in koud water.

Ingrediënten (voor ongeveer 8 stuks)

Voor de falafel
– 75 gram gedroogde kikkererwten
– Sap van een 1/2 citroen
– 1/2 rode peper
– Teentje knoflook
– Theelepel bakpoeder
– Komijnpoeder
– Verse koriander
– Zout
– Olijfolie

Voor de saus
– Koffielepel yofresh
– Scheutje magere yoghurt
– Teentje knoflook
– Peper & zout

Doe de kikkererwten in een kom met koud water en laat deze een nacht weken. Spoel de kikkererwten af.

Pureer de kikkererwten met een staafmixer. Voeg hierna de rode peper, knoflook, citroensap, komijnpoeder, koriander, bakpoeder en zout toe en pureer het geheel tot een gladde massa.
Maak je handen nat en draai van het mengsel 8 kleine balletjes, druk ze een beetje plat.
Zet de falafel bedekt met huishoudfolie minimaal een half uur in de koelkast.

Snipper voor de saus het teentje knoflook en meng deze met de yofresh en yoghurt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de falafel tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.

Serveertip:  Serveer de falafel in een pitabroodje met wat sla en tomaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s