Zoetzure komkommer met pit

Een lekker fris maar ook pittig bijgerecht. De komkommer wordt het lekkerst als je deze een paar uur in de koelkast laat staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Een ideaal gerecht dus om een paar uur van tevoren al klaar te maken.

image

Ingrediënten
– 1 komkommer
– Rode ui of 2 sjalotjes
– Rode peper
– 250 ml azijn
– Eetlepel palmsuiker
– Zout

Rasp de komkommer in plakjes of stukjes, net wat jij het lekkerst vindt. Snij de ui of sjalot in halve ringen. Snij de rode peper in ringetjes, verwijder de pitjes niet. Meng alles in een grote kom door elkaar.

Verwarm de azijn met de palmsuiker en zout tot de suiker is opgelost. Schenk de azijn over de komkommer en meng alles goed door.

Serveertip: hou je niet van al te pittig? Verwijder dan de pitjes van de rode peper.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s