Ajam smoor

Ajam smoor is een recept dat ik van thuis heb meegekregen, al heb ik hem inmiddels wat aangepast. Makkelijk en snel om te maken, maar het heeft wel tijd nodig om te smoren. Een ideaal recept dus om ’s middags al te maken zodat het een paar uurtjes kan pruttelen en je ’s avonds zo kan opscheppen.

image

Ingrediënten (voor 3 personen)
– 3 kippenbouten
– 2 flinke uien, gesnipperd
– 3 teentjes knoflook, gesnipperd
– 2 blikjes tomatenpuree
– Blokje kippenbouillon
– Theelepel laos
– Theelepel sereh
– Theelepel djahé
– Stukje trassi
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1/2 theelepel chilipoeder
– Water
– 2 eetlepels olijfolie

Verhit olijfolie in een grote (wok)pan. Snij de kippenbouten in tweeën en braad deze aan in de pan tot ze een beetje bruin zijn. Haal de kip uit de pan en hou deze even apart.

Fruit in de olie die in de pan is achtergebleven de ui en knoflook.
Voeg de laos, sereh, djahé en trassi toe. Laat je niet misleiden door de geur van de trassi, want het stinkt namelijk enorm ;)
Verkruimel het bouillonblokje in de pan en voeg de tomatenpuree toe. Voeg nu beetje bij beetje water toe, tot je een saus hebt. Voeg niet te veel water toe; als je saus te dik blijkt kun je later alsnog water toevegen.
Voeg de ketjap manis en de chilipoeder toe.

Leg de stukken kip terug in de pan, zorg dat deze allemaal bedekt zijn met de saus. Zet de pan op de laagste pit en laat met de deksel erop minimaal een uur pruttelen. Langer kan uiteraard ook, daar wordt het alleen maar lekkerder van! Roer af en toe door en draai dan meteen de kip even om.

Serveertip: serveer met witte rijst en zoetzure komkommer

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s