Amuses met garnalen en zalm

Mijn keukenkastjes staan vol met spullen die ik niet vaak gebruik. Ik kwam mijn amuselepels tegen, tijd om die weer eens uit de kast te halen. Leuk om een etentje mee te openen!

Amuse met garnalen en zalm

Ingrediënten (voor 6 lepels)
– 125 gram garnalen
– 6 kleine plakjes gerookte zalm
– 3 citroenen
– Klein rood pepertje, in dunne ringetjes
– Stukje gember
– Half teentje knoflook
– Verse koriander
– Verse bieslook

Pers de citroenen uit en doe het citroensap in een kom.
Snij de garnalen in stukjes en leg deze in het citroensap.
Rasp de gember en knoflook en voeg deze met de rode peper toe aan de garnalen.
Voeg de koriander toe en roer alles goed door. Breng eventueel op smaak met zout.

Laat de garnalen een uurtje marineren in de koelkast.

Leg op elk plakje zalm wat garnalen en vouw de zalm dicht. Leg de pakketjes op de lepels. Garneer met verse bieslook.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s