Pastasalade met artisjokken

Aangezien ik onregelmatig werk en daardoor ook avonddiensten heb, moet ik vaak eten meenemen naar mijn werk. Ik heb niet altijd zin om ’s morgens uitgebreid te koken, en deze pastasalade is lekker, simpel en makkelijk om mee te nemen.

Pastasalade met artisjokken

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 75 gram droge pasta
– Eetlepel ricotta
– Blik artisjokharten, in iets kleinere stukjes gesneden
– Teentje knoflook, fijngesneden
– Cherrytomaatjes, in vieren
– Olijfolie
– Handje verse rucola

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook even aan. Voeg de cherrytomaatjes en artisjokharten toe en bak deze even mee.
Voeg de ricotta toe en warm alles even door. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de pasta met de tomaatjes en artisjokharten en voeg op het laatst wat verse rucola toe.

Serveertip: strooi wat geroosterde pijnboompitten over de salade.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s