Thaise curry met rundvlees

Recepten met ellenlange ingrediëntenlijsten schrokken me altijd een beetje af. Zodra ik drie of meer ingrediënten zag staan die ik niet kende of niet in huis had, bladerde ik al gauw door naar een wat makkelijker recept.

In de loop van de tijd verzamel je echter steeds meer kruiden en wordt het steeds leuker om juist dingen uit te proberen. En dan merk je dat het echt de moeite waard is om met verse ingrediënten te werken.

Ook dit recept heeft weer tijd nodig om te garen, maar zodra de curry op het vuur staat, hoef je er niet zoveel meer voor te doen. Je kan eventueel kant en klare curry gebruiken, maar het zelf maken geeft het net dat beetje extra!

IMG_3440.JPG

Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de currypasta
– 2 sjalotjes, geschild
– 4 flinke groene pepers
– Stengel citroengras, beide uiteindes afgesneden en de buitenste schil verwijded
– 2 teentjes knoflook, geschild
– 3 cm verse gember, geschild
– Eetlepel olijfolie
– Paar limoenblaadjes
– Hand koriander
– Flinke theelepel komijnzaadjes
– Flinke theelepel korianderzaadjes
Voor de curry
– 500 gram runderriblappen
– 400 ml kokosmelk
– Pakje babymaïs
– Pakje Thaise aubergines
– Eetlepel vissaus
– Palmsuiker
– Verse koriander
– 3 lente-uitjes, in ringetjes

Begin met het maken van de currypasta. Verhit hiervoor een koekenpan en rooster de komijnzaadjes en korianderzaadjes. Maal deze fijn in een vijzel.
Doe de knoflook, groene pepers, sjalotjes, gember, limoenblaadjes, gevijzelde komijn- en korianderzaadjes en verse koriander in de keukenmachine. Snij het citroengras eerst in kleine stukjes (anders krijg je draden in je currypasta) en voeg deze toe in de keukenmachine. Maal alles fijn en voeg wat olijfolie toe.

Snij het vlees in stukken en meng deze met de currypasta in een kom. Laat deze een uurtje in de koelkast staan.
Waarschijnlijk heb je wat currypasta over, deze kun je nog ongeveer een week bewaren in de koelkast.

Verhit olijfolie in een (wok)pan en braad het vlees aan. Voeg de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook.
Voeg hierna de vissaus en palmsuiker toe.
Zet het vuur laag en laat de curry een paar uur zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.
Voeg eventueel af en toe een scheutje water toe.

Snij de babymaïs in tweeën en de ronde aubergines in vieren. Voeg deze toe aan de curry en laat nog 10 tot 15 minuten meekoken.

Bestrooi voor het serveren met de lente-ui en koriander.

Serveertip: serveer met witte rijst en een salade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s