Amerikaanse coleslaw

Het is jammer dat de herfst is begonnen, want dit is een lekkere salade voor bijvoorbeeld een barbecue. Maar, geen nood aan de man, want de salade is ook heerlijk als bijgerecht of lekker op (stok)brood.

Maak de salade een paar uur van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Amerikaanse coleslaw

IngrediΓ«nten (voor een flinke bak salade)
– 250 gram witte kool (je kan ook spitskool gebruiken)
– 75 gram wortelen
– Halve rode ui
– 50 ml karnemelk
– 50 ml melk
– 100 gram yogonaise
– Eetlepel citroensap
– Eetlepels azijn
– Theelepel suiker
– Peper & zout

Maak een dressing van de karnemelk, melk, yogonaise, citroensap, azijn en breng op smaak met de suiker, peper en zout.

Snij de witte kool en wortels in reepjes en snipper de ui. Meng de groenten in een kom met de dressing goed door elkaar.
Zet in een afgesloten bak in de koelkast.

De salade blijft een paar dagen goed in de koelkast.

Advertenties

5 comments

  1. Ik heb via jou voor het eerst van coleslaw gehoord en het nu eens uitgeprobeerd. Wel met een ander recept (omdat ik die hier toen nog niet had gezien). Die van mij was nog met rozijnen, dat vond ik ontzettend lekker! Ik ga jou recept ook nog wel proberen, maar dan ook nog met rozijnen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s