Broodje met pittige kip samba

De pittige kip samba is mijn favoriete broodbeleg, ondanks dat het zijn naam niet echt eer aan doet, want je kan de salade niet echt pittig noemen. Laat het nou zo zijn dat ik fan ben van pittig eten, dus tijd om de salade zelf eens te maken.

Broodje met pittige kip samba

Ingrediënten (voor 2 broodjes)
– 2 broodjes naar keuze
– Rucola
– 100 gram kipfilet
– Eetlepel yogonaise
– Eetlepel ketchup
– 2 theelepels mosterd
– Eetlepel citroensap
– Kleine rode peper, fijngesneden (ik heb de zaadjes niet verwijderd)
– Mespuntje chilipoeder
– Olijfolie
– Peper & zout

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in een grillpan en bak de stukjes kip gaar. Laat de kipstukjes afkoelen.

Meng de yogonaise, ketchup, mosterd, citroensap, chilipoeder en rode peper. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kipstukjes toe en meng alles goed door elkaar.

Beleg je broodjes met rucola en hierop de pittige kipsalade. Garneer eventueel met een paar ringen rode ui.

Serveertip: ben je niet zo’n fan van erg pittig? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper, of laat de chilipoeder achterwege

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s