Perentaartjes

Mijn schoonmoeder haalde dit jaar ruim 20 kilo peren van haar perenboom en ook wij kregen daar een deel van. De peren zijn inmiddels bijna allemaal rijp en ik krijg ze nooit allemaal op voor ze overrijp zijn, tijd dus om er iets lekkers van te maken.
De taartjes zijn geschikt als dessert maar natuurlijk ook als zoete snack tussendoor.

Perentaartjes

Ingrediënten (voor 6 taartjes)
– 6 plakjes bladerdeeg
– 3 peren
– 6 bolletjes gember
– Flinke hand rozijnen
– 4 walnoten

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snij de peren in dunne plakjes en verwijder de harde kern.
Snij de bolletjes gember in dunne plakjes en hak de walnoten in grove stukken.

Neem een kommetje of glas dat net wat groter is dan de muffinvormpjes en steek hiermee 6 rondjes uit het bladerdeeg.

Vet de muffinvorm in en duw het bladerdeeg in de vormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodems.
Vul ze op met de plakjes peer, gember en rozijnen en bestrooi ze met de walnoten.

Zet de muffinvorm ongeveer 20 minuten in de oven, hou ze goed in de gaten. Je taartjes zijn klaar als het bladerdeeg bruin en gaar is.

Perentaartjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s