Griekse pita’s

Pita’s zijn met heel veel dingen lekker, dit keer maakte ik een Griekse variant. Even wat anders dan dat broodje shoarma met knoflooksaus, ook niet verkeerd trouwens, maar deze variant is net wat gezonder.

Griekse pita's

Ingrediënten (voor 4 pita’s)
Voor de pita’s
– 4 pitabroodjes
– 300 gram mager gehakt
– 1 ei
– 2 of 3 eetlepels paneermeel
– Theelepel oregano
– Theelepel peterselie
– Theelepel rozemarijn
– Kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
– Veldsla
Voor de tzatziki
– Klein bakje Griekse yoghurt
– Halve komkommer
– 2 teentjes knoflook

Schil de komkommer, snij hem door de lengte in tweeën en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer en bestrooi met zout. Het zout onttrekt vocht aan de komkommer, dus zet deze even opzij.

Meng het gehakt met de ui, oregano, tijm, paneermeel en het ei. Draai er kleine balletjes van en druk deze een beetje plat. Laat de balletjes afgedekt onder aluminiumfolie een uurtje rusten in de koelkast.

Knijp de komkommer uit en voeg toe aan de Griekse yoghurt. Pers de knoflook uit boven de yoghurt. Beng de tzatziki op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes bruin en gaar.

Bak de pitabroodjes af in de oven zoals op de verpakking staat weergegeven en vul deze met het gehakt, tzatziki en veldsla.

Serveertip: serveer met een Griekse salade

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s