Magere chili con carne

Het wordt echt weer wat kouder, tijd voor een lekkere chili con carne!
Iedereen eet zijn chili weer anders, de een met rijst, de ander met aardappels. Ik eet de mijne het liefst met ciabattabrood en hol het brood dan uit zodat ik daar de chili in kan doen. Heerlijk!
En hoe eet jij je chili?

Magere chili con carne

IngrediΓ«nten (voor 3 personen)
– 400 gram extra mager gehakt
– 2 teentjes knoflook, gesnipperd
– Rode paprika, in blokjes
– 2 uien, gesnipperd
– Grote pot bruine bonen
– Blikje tomatenpuree
– Bouillonblokje (naar keuze, ik nam vleesbouillon)
– Theelepel korianderzaad
– Theelepel komijnzaad
– Theelepel cayennepeper
– Theelepel chilipoeder
– Theelepel paprikapoeder

Neem een braadpan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak deze een paar minuten mee.

Verhit een kleine koekenpan en rooster hierin de komijn- en korianderzaadjes. Vijzel deze fijn en voeg toe aan het gehakt.

Voeg de bruine bonen, inclusief het vocht toe.
Breng op smaak met de cayennepeper, chilipoeder, tomatenpuree en het bouillonblokje. Doe er eventueel een scheutje water bij en breng aan de kook.

Zet hierna de pan op het laagste pitje of gebruik een sudderplaatje als je deze hebt. Laat de chili ongeveer 45 minuten zacht pruttelen en roer af en toe goed door.

Voeg op het laatste de paprikapoeder toe en bestrooi eventueel met wat peterselie.

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s