Bruine bonen burgers

Hoewel ik geen vegetariër ben, vind ik het lekker om soms een vleesvervanger te eten. Deze bruine bonen burgers kun je makkelijk zelf maken en omdat bruine bonen veel vezels bevatten, geven ze je lang een vol gevoel.

Bruine bonen burgers

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 150 gram bruine bonen (uitgelekt)
– 2 lente-uitjes, heel fijn gesneden
– Teentje knoflook, gesnipperd
– Halve rode peper, fijngesneden
– Theelepel ketchup
– 2 eetlepels bloem
– Zout

Prak de bruine bonen met een vork of stamper fijn. Voeg de lente-ui, knoflook, rode peper, ketchup, zout en bloem toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel in tweeën en maak er burgers van.

Laat de burgers een uurtje opstijven in de koelkast, hierdoor vallen ze tijdens het bakken minder snel uit elkaar.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de burgers op laag vuur ongeveer 10 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s