Appelflappen

Een wat minder gezond recept vandaag, maar je mag jezelf af en toe best eens verwennen. Ik had vreselijk zin in wat lekkers en geen zin om boodschappen te doen, dus met de ingrediënten die ik in huis had maakte ik deze heerlijke snack. Want wie zegt dat appelflappen alleen met oud en nieuw mogen?

Appelflappen

Ingrediënten (voor 6 appelflappen)
– 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
– 1 appel
– Hand rozijnen
– Theelepel kaneel
– 1 ei
– Suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Verwijder het klokhuis van de appel en snij hem in stukjes.
Meng de appel met de rozijnen en kaneel.

Beleg de plakjes bladerdeeg met de vulling en vouw ze diagonaal dicht. Druk de randjes goed aan.

Kluts het eitje los en bestrijk hiermee de appelflappen. Bestrooi ze met wat suiker.

Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten af in de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s