Gebakken rijst met garnalen en ei

Garnalen, daar mag je me ’s nachts echt voor wakker maken. Als ik uit eten ga neem ik bijna altijd garnalen en heb meestal een zak in de vriezer liggen.
Ook knoflook en rode peper mag in mijn keuken niet ontbreken. Als je niet zo van pittig houdt, kun je de rode peper ook weglaten. Breng dan op smaak met zwarte peper.

Dit recept is supersnel klaar en ideaal om restjes rijst op te maken.

Gebakken rijst met garnalen en ei

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 75 gram ongekookte rijst
– 125 gram wokgarnalen
– 1 ei
– Rode peper, in ringetjes
– Teentje knoflook, gesnipperd
– 1 bosuitje, in ringen
– Verse koriander

Kook de rijst volgens de verpakking en laat vervolgens helemaal afkoelen.

Verhit zonnebloemolie in een wokpan en fruit hierin de knoflook en rode peper. Let op: hoe langer je de peper bakt, hoe pittiger je gerecht wordt!
Voeg de garnalen toe en bak deze 1 tot 2 minuten mee. Doe de rijst in de pan en roer alles een paar minuten goed door.
Schuif de rijst en garnalen opzij, zodat er een stuk in de pan vrijkomt. Schenk hier nog een klein beetje zonnebloemolie in en breek het ei erboven. Roer het ei tot het gestold is en vermeng het daarna met de rest van je gerecht.

Haal de pan van het vuur en voeg de bosui toe. Breng op smaak met zout.
Garneer met verse koriander.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s