Gnocchi met champignons, spekjes en rucola

Gnocchi (je spreekt het uit als njokki) is Italiaans, het zijn een soort pastabolletjes gemaakt van aardappels, bloem en eieren. Je kunt gnocchi kant en klaar kopen in de supermarkt, maar als je er tijd voor hebt is het erg leuk om ze zelf te maken. Het vormen van de gnocchi vergt wat oefening, maar met gnocchi kun je heel veel variëren, dus het zal hier wel vaker op het menu komen te staan. Ik vond de verse gnocchi trouwens ook veel lekkerder dan die uit de supermarkt!

Dit is een heerlijk herfstrecept, geïnspireerd door een collega die het ooit voor me maakte.

Gnocchi met champignons en rucola

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 350 gram kruimige aardappels
– 150 gram bloem
– 1 ei
– Zout
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gesnipperd
– 250 gram champignons, in vieren (de grotere in zessen)
– 250 gram spekreepjes
– Verse rucola

Schil de aardappels en kook ze gaar.
Prak de aardappels goed fijn met een stamper of gebruik een pureeknijper als je die hebt, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Laat de aardappels wat afkoelen.

Meng de aardappels met het ei, de bloem en een snufje zout en kneed tot je een mooi deeg hebt. Kneed niet te hard en te lang.
Verdeel het deeg in drie gelijke stukken en rol deze uit tot je linten hebt van ongeveer 2 cm dik. Snij elk lint in stukjes van ongeveer 2 cm.
Neem een vork en zet deze met de tanden op je werkblad met de bolle kant naar boven. Druk elk stukje deeg langs de vork wat omlaag en vouw dan dubbel (snap je het nog? Zo niet, dan staan er flink wat filmpjes op youtube om je te helpen ;) ).

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de gnocchi in porties gaar. De gnocchi is klaar als ze boven komen drijven, schep ze er dan uit met een schuimspaan.

Verhit een pan (je hebt geen olie nodig) en bak de spekreepjes een paar minuten. Doe de ui en knoflook erbij. Voeg de champignons toe als de uien wat zachter zijn en bak ze nog een paar minuten mee. Breng op smaak met peper.
Doe de gnocchi in de pan en warm het geheel goed door.

Serveer met de rucola.

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s