Thaise curry met kip

Ik maakte al eerder Thaise curry, maar de basis van deze currypasta is net wat anders. Lekker snel klaar en boordevol smaak!

Thaise curry met kip

IngrediΓ«nten (voor 2 personen)
Voor de currypasta
– 2 bosuitjes
– 2 groene pepers
– Stengel citroengras, uiteinden en buitenste blaadjes verwijderd
– Stuk verse gember
– 2 teentjes knoflook
– Verse koriander
– Paar gedroogde limoenblaadjes
– Eetlepel sojasaus
– Eetlepel vissaus
Voor de rest
– 2 kipfilets
– 200 ml kokosmelk
– 250 gram sperziebonen
– 100 gram doperwten
– Rode peper
– Verse koriander
– Limoen

Doe de bosui, groene pepers, gember, citroengras, knoflook, koriander, limoenblaadjes, sojasaus en vissaus in een keukenmachine en maal tot je een pasta hebt. Als de curry niet fijn genoeg wordt, kun je nog de staafmixer gebruiken.

Verhit wat zonnebloemolie in een (wok)pan en bak hierin de kipstukjes tot ze lichtbruin zijn. Haal de kipstukjes uit de pan en hou ze apart.
Verhit in dezelfde pan nog wat olie en bak hierin de currypasta een paar minuten. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door.
Doe de kipstukjes en sperziebonen bij de curry en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg op het laatst de doperwten toe en kook deze een paar minuten mee.
Snij de limoen doormidden en knijp een halve limoen uit boven de pan.
Snij de andere helft in partjes.

Bestrooi de curry voor het opdienen met ringetjes rode peper en verse koriander.
Serveer met witte rijst en de andere helft van de limoen.

Serveertip: in plaats van kip kun je ook garnalen gebruiken. Voeg deze dan pas samen met de doperwtjes toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s