Quiche met geitenkaas

Quiche maakte ik al eerder, maar het lukte niet altijd. De quiche bleef nat, of de bodem was enorm soppig. Toch een tegenvaller, als het een tijd in de oven heeft gestaan en je dus Γ©cht wel heel erg trek hebt. En juist het knapperige bladerdeeg is (vind ik) soms het lekkerste van de hele quiche.
Een tijdje geleden kreeg ik de tip om op de bodem van de quiche paneermeel te strooien, omdat dit vocht opneemt. Ik heb het geprobeerd en ik kan je vertellen dat het werkt. Geen natte quiches of zompige bodems meer!

Quiche met geitenkaas

IngrediΓ«nten (voor 1 quiche)
– Pakje diepvriesbladerdeeg
– 2 zoete puntpaprika’s, in blokjes
– 1 rode ui, gesnipperd
– 3 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
– 200 gram verse spinazie
– 100 gram zachte geitenkaas
– 4 eieren
– 200 ml kookroom
– Paneermeel
– Tijm
– Verse bieslook, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.

Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak hierin de spinazie tot het wat geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de eieren los in een kom en voeg de kookroom toe. Doe de puntpaprika, rode ui, zongedroogde tomaatjes, spinazie, bieslook, tijm, peper en zout erbij en meng goed door.

Vet een quichevorm in met boter en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bedek met een laagje paneermeel.
Schenk het eimengsel in de quichevorm en verkruimel de geitenkaas erover.

Zet de quiche voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of de quiche niet te nat is, anders heeft hij nog wat langer nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s