Rijk gevulde Chinese tomatensoep

In tegenstelling tot de courgettesoep en pompoensoep die ik eerder maakte, kost deze soep wat meer tijd en heeft een lange ingrediëntenlijst. Maar dat is het waard!
Het lekkerst is om de soep een dag van tevoren te maken, zodat de smaken er heerlijk in kunnen trekken.
Het wordt uiteindelijk een enorme pan soep, dus leuk voor als je eters krijgt. En anders lang leve de vriezer!

Rijk gevulde Chinese tomatensoep

Ingrediënten (voor een grote pan soep)
– 300 gram kipfilet
– 1,5 kilo tomaten
– 2 teentjes knoflook
– Grote ui
– Flink stuk gember
– Rode peper
– 3 kippenbouillonblokjes
– Courgette, in stukjes
– Prei, in halve ringen
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 flinke theelepels chilipoeder
– 2 theelepels djahé
– 2 theelepels laos
– 2 eetlepels gembersiroop
– 2 eetlepels ketjap manis
– Blik tomatenblokjes
– Pakje gezeefde tomaten
– Mihoen
– 2 blikjes bamboescheuten
– Taugé

Ontvel de tomaten. Dit gaat het makkelijkst als je de tomaten bij het kroontje insnijdt, even in kokend water doet en daarna in ijskoud water afkoelt. Snij de tomaten in vieren.
Neem een grote soeppan en verhit hierin wat zonnebloemolie.
Snij de knoflook, gember, ui en rode peper grof en fruit deze aan. Verkruimel de bouillonblokjes in de pan en doe de tomaten erbij.
Voeg hierna heet water toe, zodat de tomaten net onder water staan. Breng aan de kook.
Leg de kipfilets in de pan en pocheer deze ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn. Schep de kipfilets uit de pan en hou ze apart.

Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot het een gladde soep is. Voeg de tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe.
Breng hierna op smaak met de ketjap, gembersiroop, zout, peper en chilipoeder. Proef goed tussendoor!

Als de soep de smaak naar wens heeft, zet je pan terug op het vuur. Verkuimel de mihoen in de pan en voeg de champignons, prei, courgette en bamboescheuten toe. Laat even doorkoken.
Scheur de kip met je handen in kleine stukjes en doe deze in de pan. Warm alles goed door.

Schep de soep in een kom en bestrooi voor het serveren met taugé en eventueel wat bosui.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s