Broccolisoep met geitenkaas en walnoten

Naar een recept van Gordon Ramsey, maar te lekker om niet te delen.
Volgens het originele recept heb je harde geitenkaas nodig en serveer je hem net anders, maar bij gebrek aan die geitenkaas net even wat anders.
Mam, bedankt voor de foto!

Broccolisoep met geitenkaas en walnoten

IngrediΓ«nten (voor 4 porties)
– 2 stuks broccoli
– 150 gram zachte geitenkaas
– 10 walnoten

Breng 3 liter water met flink wat zout aan de kook.
Snij de broccoliroosjes van de broccoli, de stronk gebruik je niet (maar kan uiteraard wel!). Doe de roosjes in de pan en voeg nog wat zout toe.
Laat ongeveer 5 minuten koken met de deksel op de pan.

Giet de broccoli af, bewaar het kookvocht. Doe de broccoli in een blender en voeg wat van het kookvocht toe.
Blender het geheel tot een gladde soep en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Verkruimel voor het serveren de geitenkaas erover en strooi de walnoten erover.

Serveertip: serveer met Turks brood uit de oven, besprenkel het brood voor het in de oven gaat met olijfolie. Snij een teentje knoflook doormidden en smeer deze over het warme brood.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s