Tagliatelle met gehaktballetjes en roomsaus

Ik ben gek op pasta. Spaghetti, lasagne, tagliatelle, ravioli en ga zo nog maar even door. Onlangs heb ik een pastamachine gekocht, daar ben ik zo blij mee! Zo leuk en lekker om nu Γ©cht verse pasta te kunnen maken.
Ik snap dat niet iedereen zin en tijd heeft om zijn eigen pasta te maken, dus voor dit recept kun je gewoon gedroogde tagliatelle gebruiken.

Tagliatelle met gehaktballetjes en roomsaus

IngrediΓ«nten (voor 2 personen)
– 250 gram gemengd gehakt
– Sjalotje, fijn gesnipperd
– Italiaanse kruiden
– Ei
– Bloem
– Paneermeel
– 200 gram tagliatelle
– Kookroom
– Prei, in ringen
– 2 teentjes knoflook, gesnipperd
– Bakje cherrytomaatjes, gehalveerd

Meng het gehakt met het sjalotje, ei, Italiaanse kruiden en paneermeel goed door elkaar. Laat even rusten in de koelkast.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Draai kleine balletjes van het gehakt en haal ze door wat bloem.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten gaar.
Schep de balletjes uit de pan en hou ze apart.

Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de prei een paar minuten. Doe de knoflook erbij en bak even mee.
Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook.
Voeg de cherrytomaatjes en gehaktballetjes toe en warm goed door.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de tagliatelle met de saus en gehaktballetjes, voeg eventueel nog basilicum toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s