Saffraanrisotto met mosselen en garnalen

De Italiaanse keuken is één van mijn favorieten en risotto is daar een onderdeel van. Het kost wat meer tijd om klaar te maken dan gewone rijst, maar dan heb je ook wat!
Met risotto kun je veel verschillende gerechten maken, dit keer maakte ik een heerlijke saffraanrisotto met vis.

Afhankelijk van welke risotto je maakt, kies je de bouillon. Ik koos voor een 50/50 van vis- en kippenbouillon, omdat ik vind dat alleen visbouillon de risotto wel érg ‘vissig’ maakt.

Saffraanrisotto met mosselen en garnalen

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 150 gram risottorijst
– Sjalotje, gesnipperd
– Teentje knoflook, fijngesneden
– Pakje saffraan
– 150 gram gekookte mosselen
– 150 gram garnalen
– 200 ml witte wijn
– 1 liter bouillon (ik nam 500 ml visbouillon en 500 ml kippenbouillon)

Doe de saffraan in een klein glas en voeg een scheutje warme bouillon toe, zet dit even opzij.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook.
Voeg de risottorijst toe en bak deze even mee tot de rijst glazig is.
Blus af met de witte wijn en wacht tot de rijst het vocht bijna heeft opgenomen. Voeg de saffraan toe.
Schenk hierna steeds kleine beetjes bouillon bij, wacht elke keer tot het vocht is opgenomen voordat je nieuwe bouillon toevoegt.

Proef de risotto tussendoor, waarschijnlijk heb je niet alle bouillon nodig. Als de risotto al dente is, voeg je de mosselen en garnalen toe. Warm alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi voor het serveren met verse peterselie en chilivlokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s