Penne met kip, zongedroogde tomaat en mozzarella

Vandaag een lekker makkelijk recept! Heerlijk simpele pasta met niet al te veel ingrediënten, ik hou ervan. Je kunt hem zowel warm als koud eten.

Penne met kip, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 200 gram penne
– 300 gram kipfilet
– 8 zongedroogde tomaatjes
– Teentje knoflook
– 125 gram mozzarella
– 100 ml halfvolle melk
– Eetlepel citroensap
– Chilivlokken (naar smaak)
– Verse peterselie

Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snipper de knoflook.
Verhit olijfolie in een pan en fruit de tomaatjes en knoflook 30 seconden aan, let op dat de knoflook niet bruin wordt. Haal de tomaatjes en knoflook uit de pan en hou apart. Laat de olie in de pan.

Snij de kipfilet in stukken en bak deze in dezelfde pan tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Doe de tomaatjes en knoflook erbij.
Scheur de mozzarella in stukjes en voeg deze samen met de melk en citroensap toe. Breng aan de kook.
Voeg de penne toe en warm alles goed door.

Garneer voor het opdienen met verse peterselie.

Serveertip: serveer met rucola en gehalveerde cherrytomaatjes. Óf meng de rucola door de salade voor het opdienen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s