Geroosterde paprika tomatensoep

Opnieuw soep op het menu, ik hou ervan!
Deze soep is heel makkelijk om te maken en bevat weinig calorieën.

 

Geroosterde paprika tomatensoep

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– Rode paprika
– 3 tomaten
– 4 teentjes knoflook
– 2 takjes verse rozemarijn
– Groentenbouillon
– Olijfolie
– Peper & zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verwijder de zaadjes van de paprika en snij deze in grove stukken.
Snij de tomaten in tweeën.
Leg de tomaten en paprika in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie. Leg de ongepelde teentjes knoflook en takjes rozemarijn erbij.
Bestrooi met peper en zout.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Geroosterde paprika tomatensoep

Haal de takjes rozemarijn uit de ovenschaal en knijp de knoflook uit de velletjes.
Doe alles in de blender, voeg een scheutje groentenbouillon toe en mix tot een gladde soep. Breng zo nodig nog op smaak met peper en zout.

Bestrooi voor het serveren eventueel met verse peterselie en chilivlokken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s