Raita

Onlangs plaatste ik het recept van Indiase samosa’s en bij deze nog het beloofde recept van de raita. Een heerlijke yoghurtdip die de samosa’s nóg lekkerder maken.

Raita

Ingrediënten (voor een flinke bak)
– 400 ml Griekse yoghurt
– 1 komkommer
– Rode peper
– Theelepel Garam massala
– Hand koriander
– Hand munt
– Peper & zout

Schil de komkommer, snij hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer en bestrooi royaal met zout. Zet even opzij.

Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij hem in kleine stukjes.
Hak de koriander en munt.

Knijp de komkommer goed uit.

Meng de Griekse yoghurt, komkommer, rode peper, koriander, munt, Garam massala, peper en zout goed door elkaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s