Chili con carne 2.0

We blijven een beetje in Mexicaanse sferen, ik weet het. Het is naast Italiaans één van mijn favoriete keukens en helemaal met dit koude weer hou ik echt van een bord lekker comfortfood.
Ik maakte al eerder deze magere chili con carne en nu maakte ik er een met een twist.
Het recept is voor een grote pan, de chili kun je makkelijk invriezen.
Enjoy!

Chili con carne 2.0

Ingrediënten (voor 6 personen)
– 1 kilo gemengd gehakt
– 200 gram chorizo
– 2 teentjes knoflook
– Rode peper
– 2 uien
– Groene, rode en gele parika
– 4 blikjes bonen naar keuze (ik nam kidneybonen, zwarte bonen, Cannellini bonen en bruine bonen)
– Tabasco
– 1,5 runderbouillonblokje
– 2 blikken tomatenblokjes
– Blikje tomatenpuree
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder
– Chilipoeder
– Cayennepeper

Snipper de ui, knolook en rode peper en snij de paprika’s in blokjes.

Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan en bak hierin de kruiden een halve minuut. Voeg de ui, rode peper en knoflook toe en fruit op middelhoog vuur 5 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak deze rul.
Doe de paprika’s erbij en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de uitgelekte bonen, tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillonblokjes en tabasco toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat minimaal een kwartiertje pruttelen.

Snij de chorizo in blokjes en bak deze in een aparte (droge ) pan tot ze krokant zijn. Voeg ze, samen met het vet wat vrijkomt tijdens het bakken, toe aan de chili.
Proef en breng eventueel nog op smaak met cayennepeper, chilipoeder en zout.

Serveertip: serveer met zure room, partjes limoen en Turks brood uit de oven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s