Homemade pitabroodjes met gekruid gehakt

Dat ik houd van deeg maken, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Ik ben zelfs een beetje verwend, want sinds ik een tijdje geleden zelf pitabroodjes maakte, wil ik eigenlijk geen afbakbroodjes meer.
Ik vulde de pitabroodjes dit keer met gekruid gehakt, coleslaw, tzatziki en serveerde er aardappeltjes uit de oven bij. De dingen voor de vulling kun je makkelijk een paar uur van tevoren maken, dan trekken de smaken er ook lekker in.

Dat ik nu weer zit te watertanden, zegt denk ik wel genoeg. Echt súperlekker!

Homemade pitabroodjes

Ingrediënten (voor 4 broodjes)
Voor de pita’s
– 175 gram bloem
– 5 gram droge gist
– Flinke theelepel zout
– Halve eetlepel olijfolie
– 120 ml lauwwarm water
Voor het gehakt
– 250 gram gemengd gehakt
– Halve kleine rode ui
– Teentje knoflook
– Halve rode peper
– Theelepel korianderzaad
– Theelepel komijnzaad
– Theelepel mosterd
– 2 theelepels ketchup
– Verse peterselie
– 1 eigeel
– Paneermeel

Meng de gist goed met het water en zet even opzij.
Zeef de bloem boven een kom. Voeg de olijfolie toe en schenk beetje bij beetje het water bij, terwijl je roert met een vork.
Als al het water is toegevoegd, kneed je door met je handen. Wanneer het deeg te nat blijft, voeg dan nog wat bloem toe.
Kneed het deeg zo’n 10 minuten door. Leg het deeg in een kom en zet afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek. Laat ongeveer een uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.

Snipper de ui en knoflook. Hak de peterselie grof.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij hem fijn.
Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een kom, voeg peper en zout toe en meng alles goed.

Homemade pitabroodje

Vorm er ballen van en druk deze even plat.
Wanneer je het gehakt een tijdje van tevoren maakt, zet het dan afgedekt in de koelkast.
Bak ze in wat zonnebloemolie ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

Verdeel het deeg in vier gelijke balletjes.
Bestuif je werkblad met bloem en rol een balletje deeg uit. Zorg dat het broodje niet te dik is.
Verhit een pan op het vuur en vet deze in. Ik gebruikte keukenpapier met zonnebloemolie. Zorg dat er niet te veel olie in je pan zit.
Bak het broodje ongeveer een halve minuut. Draai het broodje om en bak deze kant 1 tot 2 minuten. Draai het broodje om en bak de andere kant ook nog 1 tot 2 minuten.
Herhaal dit met de rest van de broodjes, dek de gebakken broodjes af met een schone theedoek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s