Pasta aglio, olio e peperoncino met ansjovis

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept plaatste, vandaag heb ik weer een hele lekkere voor jullie.

Wat ik zo fijn vind aan dit recept is dat je met weinig ingrediënten binnen een kwartier een heel smaakvol gerecht op tafel zet. I love Italian food!

Pasta aglio, olio e peperoncino met ansjovis

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 75 tot 100 gram droge pasta (ik nam linguine)
– 4 ansjovisfilets (op olie)
– 3 teentjes knoflook
– Rode peper
– Verse peterselie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de knoflook in dunne plakjes en de ansjovis in stukjes.
Snij de peper in dunne ringetjes, verwijder eventueel de pitjes.

Verhit flink wat olijfolie in een pan. Fruit de knoflook ongeveer een halve minuut. Voeg de rode peper toe en bak nog 10 seconden mee.
Haal de pan van het vuur en voeg de ansjovis en wat kookvocht van de pasta toe. Roer goed door.

Giet de pasta af en doe direct in de pan. Voeg verse peterselie toe en meng alles goed door elkaar.

Buon appetito!

Serveertip: bestrooi voor het serveren met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en serveer met een frisse salade.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s