Quinoasalade met gerookte zalm

De dagen worden weer langer, de zon gaat wat meer schijnen en in mijn tuin uit de wind is het af en toe al best lekker toeven. Hoewel het officieel nog geen lente is, deel ik vandaag dit recept voor een heerlijk frisse salade. Gerookte zalm en avocado blijft een geweldige combinatie en dit is tot nu toe mijn favoriete gerecht met quinoa.

Deze salade is goed voor de lunch of lichte avondmaaltijd. Mocht je de salade bijvoorbeeld meenemen naar je werk, voeg dan de avocado op het laatst toe, zodat deze niet bruin wordt.

Quinoasalade met gerookte zalm

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 125 ongekookte quinoa
– 150 gram gerookte zalm
– Halve komkommer
– 2 bosuitjes
– Avocado
– 2 handjes rucola
– 3 eetlepels magere yoghurt
– 2 volle theelepels mierikswortel
– Sap van een halve citroen

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat helemaal afkoelen. Voeg de yoghurt en mierikswortel toe en meng goed door elkaar.

Snij de gerookte zalm, komkommer en avocado in stukjes en de bosuitjes in ringetjes. Hak de rucola grof.
Voeg alles toe aan de quinoa en schep goed door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s