Dumplings

Als ik met mijn vriendin sushi ga eten, eten we ons scheel aan dumplings. Het stond al een tijdje op mijn ‘to cook’ lijstje en ik kan ze eindelijk afstrepen.

Het deeg kun je zelf maken, maar ook kant en klaar kopen bij de toko in het vriesvak. Wel zo makkelijk, toch? Het vouwen van de dumplings is namelijk ook wel even wat werk.
Je kunt de dumplings invriezen, zorg er wel voor dat ze niet tegen elkaar aankomen, dan plakken ze namelijk tegen elkaar aan.

Dumplins

Ingrediënten (voor 24 stuks)
Dumplings
– Dumpling deegvelletjes
– 250 gram varkensgehakt (of gemengd gehakt)
– 4 bladen Chinese kool
– Verse gember
– 3 bosuitjes
– Eetlepel sojasaus
– Eetlepel rijstwijnazijn
– Theelepel sesamolie
Dipsausje
– Sojasaus
– Rijstazijn
– Chilivlokken

Snij de Chinese kool, gember en bosuitjes fijn.

Meng het gehakt met de sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie en een scheutje water. Voeg de Chinese kool, gember en bosuitjes toe en meng alles goed door elkaar. Het mengsel moet lekker smeuïg zijn.

Neem een velletje dumplingdeeg en leg een theelepel vulling in het midden. Vouw de dumpling dicht (filmpjes kun je vinden op youtube). Herhaal dit met alle deegvelletjes.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de dumplings even aan, zodat de onderkant mooi bruin wordt. Giet een laagje water in de pan en laat de dumplings met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaarstomen.

Meng de ingrediënten voor het dipsausje door elkaar en serveer bij de dumplings.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s