Salade met biefstuk

Vandaag deel ik een snel, makkelijk én gezond recept met jullie. Dit gerecht vind ik ideaal als je een keertje ’s avonds de koolhydraten achterwege wilt laten. De salade kun je aanvullen met alles wat je lekker vind! En ben je niet aan de lijn, bak je er lekker wat aardappeltjes bij.

Easy peasy!

Salade met biefstuk

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 2 biefstukjes
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels oestersaus
– Eetlepel sojasaus
– Rode peper
– 2 teentjes knoflook
– Zakje jonge bladsla
– 2 tomaten
– Stuk komkommer
– 2 bosuitjes

Snipper de knoflook en snij de rode peper fijn. Verwijder de pitjes, als je niet van pittig houdt.

Maak in een kom een marinade van de olijfolie, oestersaus, sojasaus, knoflook en rode peper.
Snij de biefstuk in stukjes en voeg toe aan de marinade. Meng goed door elkaar en laar afgedekt in de koelkast (het liefst een paar uur) marineren.

Snij de tomaat en komkommer in stukjes en de bosui in ringetjes. Meng met de sla en maak eventueel aan met wat olijfolie, balsamicoazijn en zout.

Verhit een grillpan en doe de biefstuk met marinade in de pan. Bak kort (zo’n 2 minuten) tot de biefstuk gaar is, niet te lang want dan wordt het snel taai.

Verdeel de salade over twee borden en leg hier de stukjes biefstuk op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s