Pittige linzensoep

Een beetje op de valreep, want het wordt weer wat warmer en in de zomer houd ik meer van salades. Maar nu gaat een lekker soepje er nog wel in! Soep vind ik een ideale én lekkere manier om groenten te eten en de linzen maken deze soep nog gezonder.

Mocht je tijd hebben, kun je deze soep een dag van tevoren te maken. Dan trekken de smaken er meer in en is hij nóg lekkerder. Voor mij was de soep genoeg voor een lichte avondmaaltijd, je kunt er bijvoorbeeld nog stuk Turks brood bij eten.

Pittige linzensoep

Ingrediënten (voor 3 kommen)
– 250 gram droge rode linzen
– Ui
– Rode peper
– Teentje knoflook
– 2 stengels bleekselderij
– 150 gram wortels
– Blokje groentenbouillon
– Theelepel komijnpoeder
– Halve theelepel korianderpoeder- 2 eetlepels tomatenpuree

Snij de wortel en bleekselderij in grove stukken. Snipper de ui en knoflook en snij de rode peper fijn.

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de rode peper, bleekselderij en wortel toe en bak zo’n 3 minuten mee.
Doe het komijnpoeder en korianderpoeder in de pan en roer goed door.

Voeg ongeveer een liter heet water, het bouillonblokje, de linzen en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten pruttelen. Voeg halverwege eventueel wat meer water toe.

Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Serveertip: serveer de soep met wat Griekse yoghurt en verse koriander.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s