Salade Caprese

Wellicht dat enkelen de naam niet kennen, maar de combinatie tomaat, mozzarella en basilicum zal voor weinig mensen onbekend zijn. Een topgerechtje uit Italië, en zoals bij de meeste gerechten uit dit land geldt, less is more!

De pesto maakte ik zelf, het kost niet veel werk en is vers toch lekkerder dan uit een potje. Je kunt ook wat meer pesto maken, afgesloten in de koelkast is dit nog een paar dagen houdbaar.

Salade Caprese

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 3 tot 4 tomaten
– 2 bollen mozzarella
– Verse basilicum
– Pijnboompitten
Voor de pesto
– 25 gram Parmezaanse kaas
– 30 gram basilicum
– Half teentje knoflook
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 6 eetlepels olijfolie
– Beetje citroensap

Begin met het maken van de pesto. Rasp de Parmezaanse kaas en doe samen met de basilicum, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, citroensap en wat peper in een keukenmachine (je kunt ook een staafmixer gebruiken). Maal alles fijn en proef of de pesto goed op smaak is. Bewaar de pesto in de koelkast.

Snij de tomaat en mozzarella in plakken. Leg ze om en om neer en steek er blaadjes basilicum tussen.

Besprenkel de Caprese met wat olijfolie en bestrooi met een beetje peper. Smeer met een theelepel wat pesto over de Caprese en serveer de rest erbij. Strooi wat pijnboompitten over de salade.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s