Turks brood met pittige tonijnsalade

Hoe gek ik ook ben op de kant en klare salades voor op brood, meestal is het veel gezonder om zelf je broodbeleg te maken (mits je gezonde ingrediënten gebruikt). Vandaag had ik geen zin om boodschappen te doen, dus ben ik de keuken ingedoken om met ingrediënten die ik in huis had een lekkere lunch te maken. Het Turkse brood is een wat ongezondere keuze, maar af en toe mag je jezelf best verwennen.

Het broodje ging wat moeilijk op de foto, maar lekker was ‘ie zeker!

Turks brood met pittige tonijnsalade

Ingrediënten (voor 2 broodjes)
– Blikje tonijn op water
– Sjalotje
– Teentje knoflook
– Limoen
– Tomaat
– 2 augurken (ik nam partysticks)
– Eetlepel mayonaise
– Halve rode peper
– Handje rucola
– 2 stukken Turks brood

Snipper het sjalotje en de knoflook. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de augurken in stukjes.
Snij de rode peper fijn, verwijder de zaadjes als je niet van heel pittig houdt.

Doe de mayonaise, sjalot, knoflook, tomaat, augurk en rode peper in een kom. Rasp wat van de schil van de limoen en knijp de helft uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Snij de broodjes doormidden en beleg de onderkant met rucola en hierop royaal de tonijnsalade.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s