Koude pastasalade

Lekker hoeft niet zo moeilijk te zijn en op warmere dagen heb ik niet altijd even veel zin om lang in de keuken te staan. Deze pastasalade is zo klaar en is lekker om lauw of koud te eten, dus je kunt hem prima voorbereiden. Heerlijk als bijgerecht bij een barbecue bijvoorbeeld!

Koude pastasalade

IngrediΓ«nten (voor een flinke bak salade)
– 500 gram pasta (ik nam vlinderpasta)
– 3 lente-uitjes
– 10 zongedroogde tomaatjes
– 3 teentjes knoflook
– Flinke eetlepel rode pesto
– 200 gram verse spinazie
– Zwarte olijven
– Pijnboompitten

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spoel de pasta af en meng de pesto en gesnipperde teentjes knoflook door de pasta. Zet de pasta opzij zodat deze wat kan afkoelen.

Snij de lente ui en olijven in dunne ringetjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Verwijder de harde steeltjes van de spinazie en snij de blaadjes in reepjes.

Meng de lente ui, olijven, zongedroogde tomaatjes en spinazie door de afgekoelde pasta.

Rooster de pijnboompitten in een droge hete pan tot ze bruin kleuren. Strooi over de pastasalade.

Advertenties

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s