Roerei met avocado, hüttenkäse en tomaat

Hoewel ik gek ben op brood, vind ik het lekker om te variëren met de lunch. Variëren is sowieso gezond en als er een koolhydraatrijk diner op de planning staat (zoals mijn pasta vanavond), is het soms goed om het brood voor de lunch achterwege te laten.

Dit recept is binnen een handomdraai klaar, het kost je ongeveer 10 minuten en dan kun je lekker genieten van een gezonde, koolhydraatarme lunch.

Roerei met hüttenkäse, avocado en tomaat

Ingrediënten (voor 1 persoon)
-2 eieren
– Scheutje melk
– Snufje chilipoeder
– Lente uitje
– Halve avocado
– Handje snoeptomaatjes
– Flinke eetlepel hüttenkäse

Breek de eieren in een kommetje, voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met chilipoeder, peper en zout. Kluts de eieren goed los met een vork.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Roer met een spatel als het ei gaat stollen, tot het roerei gaar is. Zet even opzij.

Schep de avocado uit de schil en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij de tomaatjes in tweeën of vieren (wat je zelf lekker vindt) en het lente uitje in ringetjes.

Meng het roerei, de avocado, tomaatjes, lente ui en hüttenkäse en breng op smaak met peper en zout.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s