Havermout met amandelmelk en cacao

Ik betrapte mezelf erop dat ik de laatste tijd vaak ontbijt en lunch met brood. Niets mis mee op zich, maar door wat meer te variëren krijg je vaak makkelijker alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.
Nu het buiten wat kouder wordt, vind ik het lekker om te ontbijten met een bordje warme havermout. Door de havermout aan te vullen met wat fruit, begin je de dag helemaal gezond (en het maakt de havermout ook wat minder saai!).

Eigenlijk is het bijna geen recept, zo makkelijk. Maar deze variatie is zo lekker!

Havermout met amandelmelk en cacao

Ingrediënten (voor 1 grote portie)
– 250 ml amandelmelk
– 40 gram havermout
– 1 eetlepel cacao
– 125 gram fruit (ik nam gemengd diepvriesfruit)
– Koffielepel kokos

Verwarm de amandelmelk in een pannetje en  voeg de havermout toe. Breng aan de kook en doe dan de cacao erbij.
Laat 3 minuten zachtjes pruttelen, roer af en toe door.
Haal de havermout van het vuur en laat even staan, zodat het wat in kan dikken.

Serveer de havermout met fruit en geraspte kokos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s